LPG-installatie in uw auto

De ontwikkeling van LPG-systemen heeft niet stilgestaan, wat de ‘driveability’ van uw auto en het ruimteverlies in uw kofferbak ten goede komt. Moderne (G3) LPG-installaties zijn benzine volgsystemen, wat inhoudt dat de benzinecomputer in uw auto gewoon zijn werk blijft doen om het mengsel optimaal te houden. Dit resulteert in een lager verbruik en een nihil verschil in vermogen ten opzichte van benzine. Het is overigens in alle omstandigheden mogelijk om van benzine naar LPG over te schakelen en andersom.

De LPG tank wordt tegenwoordig veelal op de plaats van het reservewiel gemonteerd, waardoor u geen ruimte in de kofferbak verliest. Het reservewiel kunt u, als u geen ruimte in de kofferbak nodig heeft, gewoon meenemen. Als u de ruimte in uw kofferbak wel nodig heeft kunt een bandenreparatieset meenemen waarmee een lekke band kan worden gerepareerd en opgepompt. Dit fungeert dan natuurlijk wel als een thuiskomer.

Bij sommige auto’s is het mogelijk om de buitenvuller (tegen een meerprijs) in het benzineklepje weg te werken, of achter de kentekenplaat te monteren. Een LPG-installatie heeft meerdere veiligheidsvoorzieningen (waarvoor u niets hoeft te doen), waardoor rijden op LPG net zo veilig is als rijden op benzine. Een LPG-tank is vele malen sterker dan een benzinetank en dus veiliger. Dit komt met name bij een ongeval goed van pas.