LPG-installatie in jouw auto

De ontwikkeling van LPG-systemen heeft niet stilgestaan, wat de ‘driveability’ van je auto en het ruimteverlies in je kofferbak ten goede komt. Moderne (G3) LPG-installaties zijn benzine volgsystemen, wat inhoudt dat de benzinecomputer in je auto gewoon zijn werk blijft doen om het mengsel optimaal te houden. Dit resulteert in een lager verbruik en een nihil verschil in vermogen ten opzichte van benzine. Het is overigens in alle omstandigheden mogelijk om van benzine naar LPG over te schakelen en andersom.

De LPG tank wordt tegenwoordig veelal op de plaats van het reservewiel gemonteerd, waardoor je geen ruimte in de kofferbak verliest. Het reservewiel kun je, als je geen ruimte in de kofferbak nodig heeft, gewoon meenemen. Als je de ruimte in je kofferbak wel nodig hebt kun je een bandenreparatieset meenemen waarmee een lekke band kan worden gerepareerd en opgepompt. Dit fungeert dan natuurlijk wel als een thuiskomer.

Bij sommige auto’s is het mogelijk om de buitenvuller (tegen een meerprijs) in het benzineklepje weg te werken, of achter de kentekenplaat te monteren. Een LPG-installatie heeft meerdere veiligheidsvoorzieningen (waarvoor je niets hoeft te doen), waardoor rijden op LPG net zo veilig is als rijden op benzine. Een LPG-tank is vele malen sterker dan een benzinetank en dus veiliger. Dit komt met name bij een ongeval goed van pas.