VSI systeem

VSI staat voor Vapour Sequential Injection. Het VSI systeem is het meest geavanceerde dampvormig injectie systeem dat op de markt verkrijgbaar is. Het VSI systeem is er zowel in een LPG als een CNG variant. Daarnaast is het systeem ook nog eens geschikt voor de nieuwste generatie Direct Injectie motoren (VSI-DI). Met het VSI systeem is er geen verschil met het rijden op benzine merkbaar. Met het VSI systeem streeft Prins naar optimale emissies en kostenvermindering.

Het VSI systeem is ontwikkeld in nauwe samenwerking met Keihin Corp. Japan is één van de grootste producenten van injectoren en brandstofsystemen ter wereld, met een naam die staat voor OEM kwaliteit en betrouwbaarheid. Het VSI systeem is volledig geïntegreerd door middel van het “master-slave” principe met de ECU van het voertuig, waardoor het systeem (E)OBD compatibel is. Hierdoor is er geen simulatie van het lambdasignaal noodzakelijk.

De belangrijkste componenten van het VSI systeem zijn van OEM kwaliteit en speciaal ontwikkeld voor LPG en CNG applicaties. Alle componenten voldoen aan de strengste regels en certificeringen. De installatie van de componenten is erg gemakkelijk dankzij het compacte ontwerp. De speciaal ontwikkelde diagnosesoftware is uniek en maakt verfijnde afstelling van het VSI systeem mogelijk. Daardoor zijn optimale prestaties en verminderde emissie uitstoot mogelijk.